Alanya

Kurban kesimi için kurs

Tarım İlçe Müdürlüğü, Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Alanya Müftülüğü birlikte Kurban Bayramı’nda kesim yapacak 120 vatandaşlara uygulamalı kesim kursu verdi.

AL-ET tesislerinin mezbahanesinde gerçekleştirilen temsili kesimde, kesim yapacak olanlara, kurbanlık hayvanın sağlık durumunun nasıl olacağı ve kesimin nasıl yapılacağı hakkında bilgiler verildi.

Tarım İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimi Mehmet Rüzgar, ”Kesim yapacak olan vatandaşlarımız, öncelikle hayvanların küpelerine baksın, biz küpe numarasına göre hayvan hakkında bütün bilgileri verebiliriz. Sağlıklı bir hayvanın, gözünde, burnunda akıntı olmaması, tüylerinin parlak olması hayvanın canlı bir hali olması gerekir. Kesim sırasında hayvana eziyet çektirmemeleri, kesimin sağlık şartlarına uygun olması önemlidir” dedi. Kurbanın kesimi sonrası iç organlarının da sağlıklı olması gerektiğini söyleyen Rüzgar, organların sağlıksız görünmesi durumunda Tarım İlçe Müdürlüğüne başvurulabileceğini dile getirdi.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s