Antalya Haber, Sağlık

Domuz gribi ülkeye yayıldı

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, pandemik grip nedeniyle çeşitli illerde tedavi gören 13 vatandaşın daha hayatını kaybettiği belirtilerek, pandemik gripten yaşamını yitirenlerin sayısının 73’e ulaştığı bildirildi.

Halen pandemik grip nedeniyle hastanelerde yatan hasta sayısının ise 249 olduğu, bunlardan 56’sının takip ve tedavisinin yoğun bakımlarda sürdürüldüğü, 21 hastanın da solunum cihazına bağlı olarak takip edildiği belirtildi.

İllere göre: İstanbul’da 12 kişi, Ankara ve Konya’da 10’ar kişi, Diyarbakır’da 8 kişi, Gaziantep ve Şanlıurfa’da 6’şar kişi, Adana’da 5 kişi, Bursa, Kayseri, Malatya ve Batman’da 2’şer kişi, Kocaeli, Aydın, Isparta, Mersin, Niğde, Samsun, Elazığ ve Van’da 1’er kişi hayatını kaybetti.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s