Antalya Haber, Kepez, Sivil Toplum

20 Yıllık Yılan Hikayesi

20 Yıllık Yılan HikayesiAntalya’nın imarsız tek mahallesi olan Kepez Belediyesi’ne bağlı Santral mahallesi sakinleri sonunda isyan etti.

20 yıldır başa geçen her belediye başkanının tapu vaadi ile karşılarına geldiklerini, ama bir türlü sorunun çözülmediğinin altını çizen mahalle sakinleri, hizmet adına mahallemizde hiçbir şey yok dediler.

Pazar yeri, sağlık ocağı, muhtarlık binası, parkı, imarı, tapusu olmayan tek mahalleyiz diyen vatandaşlar, ölünce mi tapularımızı verecekler, yetkililer sesimizi duysunlar artık dediler. Tapularının şu an Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu kaydeden mahalle sakinleri, neyi bekliyoruz? 29 Mart seçimleri öncesi söz verenler şimdi neredeler, ne değişti sekiz ayda, artık yalan atmasınlar, 20 yıldır yılan hikayesi dinliyoruz dediler.

Çetin ‘8 Bin vatandaş mağdur’
Santral Mahalle Muhtarı Bahri Çetin, öncelikli sorunumuz olan imar planı ve parsel bazında tapularımızı istiyoruz. Bu sorun mahallemizde kanayan bir yaradır. Bu yaranın ivedilikle sarılmasını istiyoruz. On metre kare prefabrik bir kulübede muhtarlık hizmeti veriyorum. Koca bir mahallenin pazar yeri yok, düşünebiliyor musunuz? Hala 10 yıl önce dökülmüş stabilize asfalt kaplı yollarımız. İmar plan uygulamasının yapılarak, parsel bazında tapularımızın verilmesini istiyoruz. İmar uygulaması olmayan bir yerde zaten altyapı ve üstyapı çalışması yapmak mümkün değildir. Mustafa Akaydın başkanımız ve Hakan Tütüncü başkanımızdan tapu sorununu çözerek 8 bin vatandaşın gönlünde güzel bir anı bırakmasını istiyoruz diye konuştu.

Şehabattin Ergen ‘hizmetler çöpe gitmesin’
Mahalle sakinlerinden Şehabattin Ergen, imar sorunu çözülmeyen mahallemizde yapılan her hizmet, çakılan her çivi boşa giden milli servettir. Bu paralar sonuç da bizlerin cebinden çıkıyor. Önce tapu ve imar sorunumuz çözülsün dedi.

Şenol Uğur ‘seçim vaadi istemiyoruz’
Diğer bir mahalle sakini Şenol Uğur, seçim vaadi dinlemek istemiyoruz artık. Bu imar sorunumuz bir an evvel çözülsün. 2011 seçimlerinden önce bu sorun çözülmüş, verilen sözler tutulmuş olarak siyasilerin karşımıza çıkmaları gerekir şeklinde konuştu.

Hikmet Çolak ‘ahrette mi tapu verecekler’
85 yaşında olan Santral Mahallesi sakinlerinden Hikmet Çolak 20 yıldır bize hikaye anlatıyorlar. Dünya gözüyle tapularımızı almak istiyoruz. Ahrette mi tapularımızı verecekler? Seçim öncesi mahallemize gelerek bize söz veren Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve Kepez Belediye Başkanımızdan sözlerini tutmasını istiyorum diye konuştu.

BizimAntalya

Yorum bırakın