Geleneksel hale getirilen Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi 3 -7 Kasım 2009 tarihleri arasında Antalya Rixos Sungate Hotel’de yapılacak.
Kongre, pratik uygulamada sık karşılaşılan allerjik ve immünolojik hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgili bilgilerin güncellenmesi, yurt genelinde bu konularla ilgili olan uzmanları, pratisyen hekimler ve aile hekimlerini bir araya getirerek disiplinler arası bilgi paylaşımını sağlamak amacıyla yapılıyor. Ayrıca olgu sunumları ve interaktif tartışmalar ile katılan uzmanların pratik hekimlik uygulamaları da geliştiriliyor.
Kongreye İsviçre Astım-Allerji Araştırma (SIAF) Merkezi’nden Sayın Cezmi ve Mübeccel Akdiş, Avrupa Allerji ve Klinik immünoloji Akademisi (EAACI)’ni temsilen Anthony Frew, Amerikan Allerji Astım ve İmmünoloji Akademisi (AAAAI)’nden Alkis Togias, Dennis Ledford, Cem Akın, Dünya Astım Organizasyonu (WAO)’ndan Ruby Pawankar ve Walter Canonica katılacak. (CİHAN)