Antalya PTT Başmüdürlüğü, 2009 yılının eylül ayına kadar olan dönemde 2 milyon 468 bin 231 TL kar etti.
PTT’nin 169. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Antalya Valisi Alaaddin Yüksel’i makamında ziyaret eden Antalya PTT Başmüdürü Mustafa Kaplan, 2006 yılı sonuna kadar zarar eden PTT’nin 2007 yılından bu yana kara geçtiğini söyledi. Antalya PTT’nin hizmetlerini, yaptığı yenilikleri Vali Yüksel’e Anlatan Mustafa Kaplan, PTT’nin artık bir banka ATM’si görevini üstlendiğini, burada telefon, su ve doğalgaz faturaları, anlaşmalı banka kartlarının ödemesi ile harç yatırma ve kontör yükleme gibi birçok yeniliklere imza attığını söyledi.
Mustafa Kaplan, 2007 başından itibaren PTT Antalya Müdürlüğü’nün iki sebepten dolayı kara geçtiğini vurguladı. Bunlardan birincisinin, PTT adını kullanan turistik yerlerdeki ofislerin kapatılması olduğunu aktaran Başmüdür Kaplan, “Alanya ve birçok turistik yerde PTT logolarına yakın simgeler kullanılarak yasal olmayan ‘Post Office’ler açıldığından dolayı turistler PTT sanıp buradan hizmet alıyordu. Savcılık kapsamında 32 işyerine baskın düzenlenip kapatıldı. Buralara kendi ofislerimizi açınca kar etmeye başladık.” dedi.
Mustafa Kaplan, 2008 yılında ve 2009 yılında kar artışının fazla olmasının bir diğer sebebini de şöyle anlattı: “Antalya’da diğer iller gibi vatandaşlarımız ve turistlerimiz erken kalkmaz. Bu sebepten dolayı biz normal çalışma saatlerimizi sabah 09.00, akşam 18.00’e çektik. Öğlen verilen arayı ise kaldırdık. Arkadaşlarımız dönüşümlü olarak öğle aralarında iş yapıyorlar. Ayrıca, daha önce vatandaş bizim ayağımıza geliyordu. Artık biz vatandaşın ayağına gidiyoruz. Ek olarak yapmaya başladığımız kargo, ATM gibi hizmetlerimizle bu kar oranımızı zarardan kurtarıp fazlaca para kazanan kurum haline getirdik.” KYN:Zaman